tips, artikelen
inspiratie

De Geheime tuin op 4 nieuwe locaties

De Geheime tuin op 4 nieuwe locaties

Mirte Madelief 7 april 2021

Wij zijn heel blij met de overname van 4 nieuwe vestigingen, per 1 april 2021. Hiermee zijn we de grootste Antroposofische Kinderopvang in de regio Utrecht. We bieden nu kinderopvang voor kinderen van 0-13 jaar op 9 locaties in Zeist, Driebergen, Doorn, De Bilt, Groenekan, Utrecht en Leidsche Rijn.

Hoe het begon

Onze bevlogen eigenaresse Mirte Madelief van Zundert timmert al ruim 14 jaar aan de weg: eerst als gastouder, daarna al vrij snel als eigenaresse en leidinggevende van haar eerste kinderdagverblijf in Zeist. Haar missie is: zoveel mogelijk kinderen een goede start in hun leven bieden, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot vrije en evenwichtige mensen. Daarvoor is de kinderopvang een passend middel, omdat tegenwoordig veel kinderen naar een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang gaan.

Kenniscentrum

Mirte Madelief wil niet alleen de grootste organisatie voor antroposofische kinderopvang in Nederland opzetten, maar ook een kenniscentrum bieden voor ouders en collega’s en mensen opleiden in de antroposofische pedagogiek. Zo stond zij in 2017 aan de wieg van de School-vAK: de School voor Antroposofische Kinderopvang, waar pedagogisch medewerkers zich op MBO niveau kunnen laten opleiden tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang met kennis van de antroposofische visie en pedagogiek.

Wat maakt Antroposofische Kinderopvang bijzonder?

Maar waarin onderscheidt de antroposofische kinderopvang zich nu van de reguliere? De kinderen worden opgevangen in een goed verzorgde, warme en huiselijke sfeer. Individuele aandacht voor het kind, binnen de context van de groep, staat voorop. Er wordt gespeeld en geknutseld met natuurlijke materialen. De pedagogisch medewerkers en kinderen bakken samen brood, zorgen voor de (moes)tuin en gaan iedere dag naar buiten. Net als op de Vrije School wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van ambachtelijke vaardigheden. Daarbij is er oog voor zowel de ontwikkeling van cognitieve vermogens, alsmede de ontwikkeling van creatieve en sociale vaardigheden. Het vieren van jaarfeesten die verbonden zijn met de seizoenen is ook een belangrijk onderdeel van het ritme van de dag, de week en het jaar. Bovendien sluit het personeelsbeleid aan bij de antroposofie: wanneer je bij De Geheime Tuin werkt, wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling en groei en word je voortdurend bijgeschoold in de antroposofie.

Hier wordt gespeeld en gewerkt met hoofd, hart en handen!

 

Inspiratie ontvangen?

Ontvang 6x per jaar onze inspiratie per mail.

X