tips, artikelen
inspiratie

Ontmoet Bianca Poster

Ontmoet Bianca Poster

Mirte van Zundert 18 april 2024

Planning en advies voor alle vestigingen van de Geheime Tuin sinds 1 maart 2024

De kans is groot dat je Bianca aan telefoon krijgt of dat je e-mail van haar ontvangt, als je kinderen bij de Geheime Tuin zitten. We vragen Bianca over de Geheime Tuin.

Je bent pas net begonnen, hoe is je eerste ervaring?

“Ik voel me erg welkom bij De Geheime Tuin, het voelt als een warm bad. De collega’s zijn heel aardig en geven me de ruimte. Ik werk al 26 jaar in de kinderopvang. Ik ben begonnen als pedagogisch medewerker op de groep, de laatste 5 jaar werkte ik bij een antroposofische kinderopvang in Amsterdam. “

Wat vind je van de antroposofische kinderopvang?

“Ik zou niet graag meer terug willen naar een reguliere opvang. De manier waarop er vanuit de antroposofie met de kinderen wordt omgegaan vind ik uniek.

Er wordt echt naar de kinderen geluisterd en gekeken wat de kinderen nodig hebben.

Reguliere kinderopvang vind ik soms wat steriel, ook qua aankleding. Het zijn vaak witte lokalen met felgekleurde knutsels aan de muur. Hier is alles in zachte pastel tinten en hout, er staan prachtige jaartafels, de inrichting voelt heel warm en huiselijk.

Wat ik zo prettig vind, is de omgang met collega’s. Er is echt respect naar elkaar. Je kunt alles zeggen en er wordt naar je geluisterd. Als je echt gehoord en gezien wordt door je collega's kom je samen tot mooie oplossingen voor dingen die er spelen."

Wat is jouw functie?

“Tot voor kort had De Geheime Tuin de planning uitbesteed, maar sinds 1 maart is de planning weer in eigen huis, en doe ik dit. Hierdoor zijn de communicatie lijntjes korter en past ook het contact met de ouders beter bij de Geheime Tuin."

"Ik wil de ouders dezelfde ruimte bieden als ik van mijn collega’s krijg: Ik wil graag dat ouders zich welkom voelen en dat ze zich gehoord voelen als ze ergens mee zitten, zodat we samen naar een goede oplossing kunnen zoeken.”

Inspiratie ontvangen?

Ontvang 6x per jaar onze inspiratie per mail.

X