Locatie

Kinderen zijn nieuwsgierig en willen ontdekken. Daarom laten wij je kind de natuur beleven door samen te koken en brood te bakken, voor de moestuin te zorgen en veel naar buiten te gaan (ieder dag ’s ochtend en ’s middags). Dit draagt bij aan een gezonde ontwikkeling en is goed voor de creativiteit, zelfstandigheid en de wil om samen te werken.

Wij koken iedere dag vegetarisch, vers en met groenten uit het seizoen!

Op de locatie in Doorn koken wij iedere dag een volwaardige en verse warme lunch voor de kinderen. Onze kok heeft kennis van biologisch (dynamische) voeding. De dag- en weekmenu's worden zorgvuldig door haar samengesteld. Lees hier meer over ons voedingsbeleid >

Inrichting

De centrale keuken is het warme hart van het kinderdagverblijf. Daaromheen liggen de groepsruimtes die huiselijk ingericht zijn. Houten meubels en betimmering en oude kasten creëren en warme sfeer zoals vroeger in de boerderij. Een gezellige leeshoek met bank en een tafel met stoelen eromheen geeft het gevoel van een groot gezin. De groepen hebben verschillende speelhoeken zoals een bouwhoek, een poppenhoek en een speelhuisje met kinderkeuken. Ieder kind heeft zijn eigen ‘huiskamer’ als stamgroep. De locatie is dusdanig ingericht dat de groepen in verbinding staan met elkaar waardoor er ook contact is met leidsters en kinderen van de andere groepen. Naast de groepsruimtes en de centrale hal met keuken, maken we voor bewegingsspelletjes gebruik van het kleuter gymlokaal van de aangrenzende school. 

Vogels en verstopplekjes

De Geheime Tuin Doorn ligt midden in een rustige woonwijk aan de rand van het bos. De buitenruimte is omheind met een houten hek en een groene haag. Er is een grote zandbak en bosje met klim- en verstopplekken. Er komen verschillende vogels in onze buitenspeelplaats zoals mussen, mezen, eksters, duiven en kouwtjes. Soms zien we ook een vlaamse gaai en horen we een bonte specht tikken tegen een boom.

Natuurlijk spelmateriaal

Door de huiselijke inrichting zijn de groepen een verlengde van de omgeving thuis. Dit biedt je kind vertrouwen en geborgenheid. De omgeving sluit aan bij de belevingswereld en nodigt uit tot spel. Het speelgoed is gemaakt van natuurlijke materialen en is eenvoudig van vorm, waardoor de fantasie van je kind wordt geprikkeld en gestimuleerd. Natuurlijke materialen, zoals hout, wol, katoen en aardewerk, voelen niet alleen prettig aan, maar hebben vooral een positieve invloed op de ontwikkeling van de zintuigen. Wij maken daarom gebruik van natuurlijke (spel)materialen.

Feesten en Seizoenen

Er is veel aandacht voor natuurbeleving en het vieren van de jaarfeesten. Deze feesten volgen het verloop van het jaar en zij geven de verbondenheid van natuur en cultuur aan. De jaargetijden weerspiegelen zich in verhalen, spelletjes en de aankleding van de groepsruimte, waar de jaartafel een speciale plaats inneemt. Deze jaartafel is ingericht met natuurlijke materialen uit het seizoen en vormt daarmee de verbinding tussen binnen en buiten, tussen mens en natuur.

Team

Bij De Geheime Tuin werken vaste, zorgvuldig geselecteerde leidsters. Zij passen bij de cultuur en de persoonlijke aanpak van De Geheime Tuin en zijn stuk voor stuk een aanvulling door de kwaliteiten die zij meebrengen. De Geheime Tuin streeft ernaar dat alle leidsters zo breed mogelijk zijn opgeleid en werken vanuit hun eigen kracht en kwaliteit. Om deze reden biedt De Geheime Tuin de leidsters de mogelijkheid om hun kennis uit te breiden aan de hand van interne en externe cursussen en individuele ontwikkelingstrajecten. Naast het vaste team werken wij met vaste invalkrachten. Onze invalploeg bestaat eveneens uit zorgvuldig geselecteerde leidsters met een ‘bewuste’ levenshouding.

Inspiratie