Locatie

De kinderopvang is gevestigd in het muziekgebouw van Aurora, echter op dit moment wordt Aurora verbouwd en verblijven de kinderen tijdelijk in twee groepsruimtes in een pand aan het Jagerspad 7, waar BSO Wijs! al eerder opvang heeft aangeboden. De kinderen kunnen er heerlijk spelen. Er zijn 2 ruime lokalen die ingedeeld zijn naar leeftijd en er is een grote buitenruimte.

Kinderopvang de Vuurvogel is onderdeel van de brede school De Vuurvogel, de Vrije School Driebergen. Het is een samenwerkingsverband tussen de school, Kinderopvang De Geheime Tuin

Veel naar buiten

Kinderen zijn nieuwsgierig en willen ontdekken. Daarom laten wij uw kind de natuur beleven door samen brood te bakken en voor de moestuin te zorgen. We gaan veel naar buiten en bezoeken regelmatig de kinderboerderij waar kinderen in contact komen met dieren. Dit draagt bij aan een gezonde ontwikkeling en stimuleert de creativiteit, zelfstandigheid en de wil om samen te werken.

Inrichting

De groepsruimtes zijn huiselijk ingericht. Oude kasten creëren en warme sfeer zoals vroeger in de boerderij. Een gezellige leeshoek met bank en een tafel met stoelen eromheen geeft het gevoel van een groot gezin. De groepen hebben verschillende speelhoeken zoals een bouwhoek, een poppenhoek en een speelhuisje. Ieder kind heeft zijn eigen ‘huiskamer’ als stamgroep. De locatie is dusdanig ingericht dat de groepen in verbinding staan met elkaar waardoor er ook contact is met leidsters en kinderen van de andere groepen.

Natuurlijk spelmateriaal

Door de huiselijke inrichting zijn de groepen een verlengde van de omgeving thuis. Dit biedt uw kind vertrouwen en geborgenheid. De omgeving sluit aan bij de belevingswereld en nodigt uit tot spel. Het speelgoed is gemaakt van natuurlijke materialen en is eenvoudig van vorm, waardoor de fantasie van uw kind wordt geprikkeld en gestimuleerd. Natuurlijke materialen, zoals hout, wol, katoen en aardewerk, voelen niet alleen prettig aan, maar hebben vooral een positieve invloed op de ontwikkeling van de zintuigen. Wij maken daarom gebruik van natuurlijke (spel)materialen.

Feesten en seizoenen

Er is veel aandacht voor natuurbeleving en het vieren van de jaarfeesten. Deze feesten volgen het verloop van het jaar en zij geven de verbondenheid van natuur en cultuur aan. De jaargetijden weerspiegelen zich in verhalen, spelletjes en de aankleding van de groepsruimte, waar de jaartafel een speciale plaats inneemt. Deze jaartafel is ingericht met natuurlijke materialen uit het seizoen en vormt daarmee de verbinding tussen binnen en buiten, tussen mens en natuur.

Team

Bij De Geheime Tuin werken vaste, zorgvuldig geselecteerde leidsters. Zij passen bij de cultuur en de persoonlijke aanpak van De Geheime Tuin en zijn stuk voor stuk een aanvulling door de kwaliteiten die zij meebrengen.

De Geheime Tuin streeft ernaar dat alle leidsters zo breed mogelijk zijn opgeleid en werken vanuit hun eigen kracht en kwaliteit. Om deze reden biedt De Geheime Tuin de leidsters de mogelijkheid om hun kennis uit te breiden aan de hand van interne en externe cursussen en individuele ontwikkelingstrajecten.

Naast het vaste team werken wij met vaste invalkrachten. Onze invalploeg bestaat eveneens uit zorgvuldig geselecteerde leidsters met een ‘bewuste’ levenshouding

Inspiratie