Driebergen kinderdagverblijf en BSO

De Vuurvogel is een antroposofische kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van nul tot en met 12 jaar. In een huiselijke, warme en veilige omgeving bieden wij een plek waar ruimte is voor de eigenheid van ieder kind.

Wij zijn onderdeel van de brede Vuurvogelschool, de Vrijeschool in Driebergen.

Kinderdagverblijf

We hebben twee locaties met in totaal drie groepen. Op school één babygroep met kinderen van 0 tot 2 jaar en één peutergroep met kinderen van 1 tot 4 jaar. Op de nabijgelegen kinderboerderij hebben we één groep met kinderen van 0 tot 4 jaar. 

Wij houden de groepen klein qua bezetting en hanteren een gemiddelde van 5 kinderen per 1 leidster. Daardoor hebben wij de tijd en ruimte om je kind de aandacht te geven die het nodig heeft en onze zorg daarop aan te passen.

Bovendien bieden wij een rustige omgeving die door de duidelijke structuur een positieve invloed heeft op het slapen, eten en drinken. De kinderen krijgen niet teveel prikkels waardoor ze beter in hun vel zitten en aan het eind van de dag blij en tevreden weer mee naar huis gaan. Lees meer over het kinderdagverblijf >

Rondleiding en Kennismaken

We bieden je graag een rondleiding aan wanneer we een plek op onze opvang kunnen aanbieden. Schrijf je vrijblijvend in, dan laten we weten of er plek is en of we een rondleiding kunnen inplannen. inschrijven >

 BSO

BSO de Vuurvogel is een buitenschoolse opvang op Antroposofische grondslag, waarin gezelligheid, warmte, vertrouwde en liefdevolle mensen én heerlijk spelen centraal staat. Bij BSO de Vuurvogel vangen we over het algemeen kinderen van de Vrije school op. 

BSO De Vuurvogel biedt ritme, ruimte en structuur aan de kinderen. Het ritmisch verloop van de dag, week en jaar sluit zoveel mogelijk aan bij school. Ruimte bieden we door activiteiten aan te bieden waar kinderen vrijwillig aan mee mogen doen. Wij werken met drie leeftijdsgroepen zodat het activiteitenaanbod aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. Elke maand hebben we een nieuw activiteitenprogramma en gaan we bakken, koken, knutselen, vilten of we doen buitenspelletjes. Ook bieden we vioolles aan. We werken met thema’s en volgen de seizoenen. lees meer over de BSO >

Aanmelding en plaatsing

Je kind is van harte welkom. Schrijf hem of haar in door het online inschrijfformulier in te vullen. lees meer > 

Locatie(s)

Door de huiselijke inrichting zijn de groepen een verlengde van de omgeving thuis. Dit biedt het kind vertrouwen en geborgenheid. De omgeving sluit aan bij de belevingswereld en nodigt uit tot spel. Het speelgoed is gemaakt van natuurlijke materialen en is eenvoudig van vorm, waardoor de fantasie van het kind wordt geprikkeld en gestimuleerd.

Adres locatie school: Faunalaan 250, 3972 PS Driebergen
Adres locatie kinderboerderij: Boterbloem 3, 3972 SB Driebergen
Adres locatie BSO: De Woerd 3a, 3972 KD Driebergen

Inspiratie ontvangen?

Ontvang 6x per jaar onze inspiratie per mail.

X