Corona Beleid

De maatregelen die genomen zijn vanuit de overheid met betrekking tot het Corona virus worden ook toegepast in onze kinderopvang. 

Mag mijn kind naar de opvang?

De kinderdagverblijven zijn sinds 8 februari weer open. De bso is nog alleen open voor noodopvang. Noodopvang is binnen de reguliere openingstijden van de bso beschikbaar voor kinderen van ouders met cruciaal beroep en voor kinderen in een kwetsbare positie.

De beslisboom

De beslisboom is een vragenschema waarmee bepaald kan worden of een kind naar de kinderopvang (en school) mag. De meest recente versie is van 6 februari 2021. Aan de update van de Engelse versie wordt nog gewerkt.
Download de beslisboom in pdf >

Wijzigingen
Er is een nieuwe versie van de beslisboom (6 februari 2021). De aanpassingen zitten in de (strengere) regels voor kinderen die in contact zijn geweest met iemand met corona. Het ‘snotneuzenbeleid’ is aangepast en de adviezen rondom het testen van kinderen is gewijzigd. Ook bij terugkomst uit een oranje of rood gebied gelden er nu striktere regels. Met de beslisboom kan worden bepaald of een kind naar de kinderopvang/school mag komen of niet. De Engelstalige versie van de beslisboom volgt z.s.m. De beslisboom voor kinderen van 12 jaar en ouder en volwassenen is ook vernieuwd.
Download de beslisboom in pdf >
Lees meer over deze beslisboom op de website van Boink >

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Op deze pagina vindt u meer informatie over de gevolgen voor (gast)ouders, kinderopvangorganisaties, scholieren en het onderwijs door de uitbraak van het coronavirus. Bekijk de pagina >

Lees op de website van BOinK alle informatie en FAQ over het coronavirus en kinderopvang >

Voor vragen neem contact met ons op >

Inspiratie