Buiten

Naast de individuele ontwikkeling van elk kind staat natuurbeleving bij ons centraal en vormt een vast onderdeel van ons dag-, week- en jaarritme. Ieder kind heeft recht op een groene leefomgeving om in te kunnen spelen, ontdekken, beleven, ontmoeten en ervaren. Wij maken daarom gebruik van natuurlijke (spel)materialen. Iedere dag spelen wij ’s ochtends en ’s middags buiten.

Natuurbeleving draagt bij aan een gezonde fysieke, sociale en emotionele ontwikkeling waar het kind de rest van zijn of haar leven plezier van heeft. De eerste zeven levensjaren zijn essentieel voor de verdere ontwikkeling van het kind, daarom besteden wij in De Geheime Tuin veel aandacht aan natuurbeleving. Wij leggen de nadruk op de ‘natuur beleven en ervaren’ en minder op de cognitieve uitleg over ‘hoe en waarom’.

Wanneer een kind de kans krijgt om de natuur met zijn hele wezen te beleven treedt hij het gebied binnen van dromen, wonderen en ontdekkingen en doet het allerlei positieve ervaringen op. Wij noemen dit gebied ‘De Geheime Tuin’.

Zaaien en oogsten

Zaaien en oogsten is bij ons een jaarlijks terugkerende activiteit. Op elke locatie staat een moestuinbak waarin plantjes gedurende het seizoen gepland en verzorg worden. Lees meer over het zaaien en oogsten >

 

Deze ervaringen neemt het kind mee en vormen een stevige basis voor de verdere ontwikkeling tot een vrij en evenwichtig mens. De volwassen mens is hierdoor beter in staat zijn intellectuele - en emotionele vermogens op een zuivere, creatieve en actieve wijze aan te wenden. Hierdoor krijgt hij meer ruimte voor inhoud en zingeving en wordt de kwaliteit van het leven vergroot.

Inspiratie ontvangen?

Ontvang 6x per jaar onze inspiratie per mail.

X